Wat is Tuina?

 

Tuina is een massagevorm die in China ontstaan is.

Al in de oudste Chinese medische boeken staan teksten over massage. Ongeveer 700 jaar geleden is de Tuina door verschillende scholen in China verder tot ontwikkeling gebracht. Elke regio ontwikkelde zijn eigen stijl en vorm.

 

De laatste tientallen jaren zijn deze vormen samengevoegd tot een evenwichtig geheel. Deze Tuina wordt nu in China in de diverse klinieken toegepast. En ook deze vorm hebben wij hier in het westen mogen aanleren.

Het uitgangspunt voor deze massagevorm is de TCG, zonder deze kennis is er geen Tuina massage mogelijk. De Tuina bevat diverse massage technieken die erop gericht zijn om de Qi (energie) weer op de juiste manier door de meridianen (energiebanen) te laten stromen.

 

1+1 > 2 :

De combinatie van Acupunctuur en Tuina massage komt overeen met de stelling dat 1 + 1 meer is als 2. Op het moment dat de naalden hun werk doen, start ik meteen met de massage. Hierdoor treedt er meestal een algehele ontspanning op bij de patiƫnt. Meridianen openen zich en de Qi kan vrij gaan stromen. Zodat het lichaam en de geest, zichzelf weer in balans kan brengen.

CONTACT

NVST

TUINA

ACUPUNCTUUR

HOME